Zadelmak maken

Stal Equus is gespecialiseerd in het zadelmak maken van jonge, onbereden paarden, getraumatiseerde paarden, wilde paarden, slecht opgevoede paarden en angstige paarden.

André Noordman aan het werk met een paard

Voor wie

Onbereden, en vaak jonge paarden moeten nog leren om gezadeld en bereden te worden. Andere paarden zijn getraumatiseerd, wild, agressief of angstig en laten zich niet meer benaderen, laat staan berijden. Ook wanneer een paard wel al bereden wordt kan het voorkomen dat het paard niet goed luistert naar de ruiter.

Wanneer een paard op de traditionele manier zadelmak wordt gemaakt, kan dit voor zowel ruiter als paard, een langdurig en moeizaam proces zijn, waarbij men tracht het paard te ‘breken’. Het paard kan door deze behandeling blijvend getraumatiseerd en angstig worden.

Zadelmak

Stal Equus gebruikt lichaamstaal om het paard te laten luisteren en gehoorzamen. Het paard leert op natuurlijke manier dat de ruiter de leider is en zal de signalen van de leider opvolgen.

Hoe werkt het

Je paard wordt bij ons opgenomen en krijgt dagelijks training. Na 1 dag is er al resultaat. De rest van de sessie wordt gebruikt om het paard te bevestigen in het nieuwe gedrag en verder te laten wennen aan het rijden met ruiter. Aan het einde van de sessie krijg je een korte instructie. Je mag je paard zelf brengen en halen, maar wij kunnen je paard tegen een kleine meerprijs ook ophalen en na de cursus terugbrengen. Wat jij het makkelijkste vind. Je kunt dit in het aanmeldingsformulier aangeven.

Tarief zadelmak maken

Tarief: € 550 per paard (meer prijs na de eerste maand € 100 per week)
Inclusief complete verzorging, stalling en voeding.
1 uur instructie aan het einde van de sessie.

Wil je meer weten over deze dienst? Vul dan hier je gegevens in.
Naam

Telefoonnummer *
Adres (optioneel)

E-mail *
... en een paar gegevens van je paard.
Naam van je paard
Leeftijd van je paard *
Wil je zelf nog iets kwijt? (hieronder kun je het kwijt)

Velden gemarkeerd met een sterretje (*) zijn verplicht.
We nemen contact met je op om een geschikte datum af te spreken.

Comments are closed.